Contestatie amenda

Amenda ISC

Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) este un organ tehnic specializat care exercita controlul de stat in domeniul constructiilor, functionand in cadrul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei.

Asadar, ISC are atributii ce tin de calitatea in constructii, de autorizarea executarii lucrarilor de constructii si demolari, de Programul national privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte, de amenajarea teritoriului si urbanism, de verificarea si expertizarea tehnica de calitate a proiectelor, executiei lucrarilor si constructiilor, sau de receptia lucrarilor de constructii si instalatii aferente acestora.

Dupa cum vedeti, ISC are atributii de control in toate ramurile vastului domeniu de constructii. Prin urmare, ISC are competenta de a aplica amenzi pentru o gama foarte larga de contraventii precum:

  • executarea unei constructii sau a unei interventii la o constructie, precum si desfiintarea acesteia prin incalcarea prevederilor legale referitoare la autorizarea si executarea acesteia;
  • neasigurarea verificarii executiei lucrarii de catre specialisti diriginti de santier autorizati ori care detin certificate echivalente sau recunoscute conform legii;
  • nerespectarea prin proiect a nivelului de calitate corespunzator cerintelor legale fundamentale.

Amenzile ISC pot fi aplicate atat persoanelor juridice, cat si persoanelor fizice, iar constatarea contraventiilor se va realiza de catre inspectori din cadrul ISC. Natura juridica a acestor amenzi este de sanctiuni administrative.

Intrucat implicatiile amenzilor ISC, precum si cuantumul acestora (intre 1.000 lei si 100.000 lei), pot fi semnificative in raport cu alte tipuri de amenzi, dincolo de serviciile de contestare a amenzii, echipa AS Legal va pune la dispozitie servicii de preventie prin care avocatii nostri sunt in permanenta la dispozitia dumneavoastra pentru cazul in care primiti un control din partea inspectorilor ISC.

Dincolo de amenda, acestia pot aplica sanctiuni complementare precum suspendarea certificatului de atestare tehnico-profesionala pentru o perioada cuprinsa intre 6 si 12 luni sau chiar anularea acestuia.

In cazul in care sunteti amendat de ISC, aveti la dispozitie 15 zile pentru a contesta amenda. Va recomandam sa nu amanati nici macar o zi, deoarece plangerea va trebui insotita de o argumentare temeinica, atat din punct de vedere tehnic, cat si din punct de vedere legal.

Avocatii nostri specializati in real estate vor analiza procesul-verbal de constatare a contraventiei si toata documentatia aferenta pentru a formula plangerea ce va fi introdusa la judecatoria in raza careia a fost savarsita contraventia.

Indiferent de solutia pronuntata de instanta, pe perioada contestatiei va fi suspendata executarea amenzii, ceea ce ne castiga timp pentru a lua masurile necesare la atenuarea situatiei dumneavoastra.

Contactează-ne pentru consultanță gratuită!

Call Now ButtonSuna acum