Contestatie amenda

Amenda parcare

Ritmul alert al vietii cotidiene, graba de a rezolva rapid problemele pentru care trebuie sa ne deplasam cu masina, si mai ales lipsa locurilor de parcare ne forteaza sa o parcam deseori neregulamentar, facandu-ne pasibili de amenda.

Conform Codului Rutier, parcarea reprezinta stationarea vehiculelor in spatii special amenajate sau stabilite si semnalizate corespunzator.

Reglementarea regimului parcarii intra in atributiile autoritatilor administratiei publice locale, de regula consiliului local. In acest proces isi va da avizul politia rutiera.

Contraventia parcarii neregulamentare este de gravitate usoara si prezinta un pericol social foarte redus, astfel incat se incadreaza in clasa I de sanctiuni, fiind sanctionata cu 2 sau 3 puncte-amenda, respectiv cu o amenda de 290 lei sau 435 lei. In unele cazuri, aceasta se va incadra in clasa a II-a, putand fi sanctionata cu 4 sau 5 puncte-amenda, presupunand o amenda de 580 lei sau 725 lei.

Agentii constatatori sunt fie agenti din cadrul politiei rutiere, fie agenti din cadrul politiei locale.

In cuprinsul procesului-verbal veti regasi elemente precum:

 • data si locul incheierii procesului-verbal;
 • numele agentului constatator;
 • datele dumneavoastra de identitate;
 • ora si locul savarsirii contraventiei;
 • descrierea faptei;
 • temeiul legal pentru aplicarea contraventiei;
 • sanctiunile aplicate;
 • eventualele obiectii ale dumneavoastra;
 • mentiune cu privire la dreptul de a formula contestatie in decurs de 15 zile;
 • semnatura agentului constatator;
 • semnatura dumneavoastra.

Lipsa sau inexactitatea oricarui element din cele de mai sus, precum si insuficienta sau gresita descriere a faptei, poate atrage nulitatea procesului-verbal!

De asemenea, am obtinut anularea in instanta a nenumarate procese-verbale si din lipsa de dovezi a faptei. Procedura impune ca agentii constatatori sa realizeze fotografii care sa dovedeasca cele sustinute in procesul-verbal. Uneori, insa, din graba, neatentie si din cauza volumului mare de activitate, acestia omit sa fotografieze vehiculul parcat neregulamentar.

Din experienta noastra de peste 10 ani in domeniul contraventiilor rutiere, va recomandam cu incredere sa contestati amenda. Avocatii nostri vor analiza procesul-verbal si vor formula plangerea impotriva acestuia, plangere pe care o vor depune la judecatoria in raza careia a fost savarsita contraventia.

Datorita contractului incheiat cu AS Legal, avocatii nostri vor putea sa va reprezinte in fata instantei, astfel incat nu va fi nevoie sa va prezentati si dumneavoastra la termenul de judecata. In plus, de multe ori politia nu este reprezentata la termen, astfel incat sansele dumneavoastra de succes sunt foarte ridicate!

Contactează-ne pentru consultanță gratuită!

Call Now ButtonSuna acum