Contestatie amenda

Servicii

Amenda auto

Majoritatea soferilor au fost amendati cel putin o data de cand au permis de conducere. Astfel, amenzile auto sunt cea mai comuna categorie de amenzi, motiv pentru care echipa AS Legal ofera clientilor sai servicii complete de contestatie amenda auto in vederea evitarii sanctiunilor.

Amenda fisc (ANAF)

Amenzile aplicate de ANAF sunt amenzi fiscale pentru savarsirea de contraventii privind impozitele, taxele si contributiile sociale obligatorii. Legea clasifica contraventiile fiscale in functie de gravitatea faptei si de pericolul social pe care il prezinta aceasta, amenzile pentru savarsirea acestor contraventii fiind cuprinse intre 2.000 lei si 100.000 lei.

Amenda primarie

Din punct de vedere juridic, amenda aplicata de primarie este o sanctiune administrativa, fiind aplicata in urma savarsirii de contraventii din domeniile cu relevanta publica, prin constatarea contraventiei de catre un agent al primariei si incheierea unui proces-verbal in acest sens.

Amenda parcare

Contraventia parcarii neregulamentare este de gravitate usoara si prezinta un pericol social foarte redus, astfel incat se incadreaza in clasa I de sanctiuni, fiind sanctionata cu 2 sau 3 puncte-amenda, respectiv cu o amenda de 290 lei sau 435 lei. In unele cazuri, aceasta se va incadra in clasa a II-a, putand fi sanctionata cu 4 sau 5 puncte-amenda, presupunand o amenda de 580 lei sau 725 lei.

Amenda ISC

Intrucat implicatiile amenzilor ISC, precum si cuantumul acestora (intre 1.000 lei si 100.000 lei), pot fi semnificative in raport cu alte tipuri de amenzi, dincolo de serviciile de contestare a amenzii, echipa AS Legal va pune la dispozitie servicii de preventie prin care avocatii nostri sunt in permanenta la dispozitia dumneavoastra pentru cazul in care primiti un control din partea inspectorilor ISC.

Amenda ITM

Amenzile ce pot fi aplicate de ITM sunt cuprinse intre 5.000 lei si 10.000 lei pentru fiecare contraventie! Astfel, daca inspectorii de munca constata savarsirea mai mult contraventii, cuantumul total al amenzilor poate fi foarte ridicat. De aceea, va recomandam sa apelati la servicii profesionale de consultanta in dreptul muncii, pentru a minimiza riscurile.

Amenda depozitare deseuri menajere si industriale

Cuantumul amenzii difera in functie de factori precum gravitatea contraventiei sau calitatea contravenientului (persoana fizica ori juridica), putand fi de ordinul sutelor de lei pana la zeci de mii de lei.

Amenda Legea 50 (constructii neautorizate)

Contraventiile se constata si se sanctioneaza de catre compartimentele de specialitate cu atributii de control din cadrul autoritatilor administratiei publice locale pentru faptele savarsite in unitatea lor administrativ-teritoriala.

Amenda rovinieta

In ceea ce priveste cuantumul amenzii, daca in cazul autoturismelor amenda este cuprinsa intre 250 lei si 500 lei, aceasta poate ajunge pana la 4.500 lei in cazul vehiculelor mari de transport marfa cu minimum 4 axe.

Call Now ButtonSuna acum